به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در حاشیه نشست امروز این ستاد که با حضور نمایندگان دستگاه های عضو ستاد در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به این موضوع که با توجه به روند همه گیری بیماری کرونا و نگرانی ها از انتشار این ویروس، شرایط برگزاری امسال مراسم اربعین حسینی از ماهها قبل با هماهنگی وزارت بهداشت و مسئولان دولت عراق آغاز شد و با توجه به وضعیت شیوع بیماری، این پیشنهاد در کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی مدیریت کرونا و همچنین در نشست ستاد مرکزی اربعین حسینی با حضور وزارت بهداشت، مطرح شد که کسانی که دو دوز واکسن دریافت کرده اند و بیماری زمینه ای ندارند، بتوانند در صورت موافقت دولت عراق در مراسم اربعین شرکت کنند.
وی گفت: این موضوع در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا هم مطرح شد و اعلام شد در صورتی که عراق اعلام نظر کند و شرایط اش را مشخص کند؛ افراد بتوانند در مراسم اربعین شرکت کنند و همراستا با این کارها، دستور العمل جامعی هم برای رعایت پروتکل های بهداشتی در داخل و خارج مرز، تدوین شد.
ذوالفقاری گفت: ابتدا وزارت بهداشت و کشور عراق با مسئولیت سفارت مان تشکیل جلسه دادند و با کلیت موضوع اعلام موافقت کردند، اما براساس اعلام روز گذشته سفارت کشورمان در بغداد، دولت عراق با شرکت حداکثر 30 هزار زائر ایرانی برای اربعین امسال آن هم به صورت هوایی موافقت کرده است و این افراد حتما باید ۷۲ ساعت قبل از سفر تست منفی پی سی آر ارائه دهند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به اینکه برای شرکت در مراسم امسال اربعین حسینی با در نظر گرفتن اولویت سلامت مردم، تصمیم گیری شده است؛ گفت: این 30 هزار نفر در قالب موکب داران که همه ساله در داخل کشور عراق خدماتی را ارائه می دهند و همچنین کمیته هایی که وظیفه ای را در داخل عراق دارند ساماندهی می شود.
معاون وزیر کشور با اظهار این موضوع که عدد30 هزار نفر قابل توزیع درکل کشور نبود و می تواند باعث بروز تبعیض هایی شود، برای همین در جلسه امروز تشخیص داده شد از همان صد هزار خادمینی که برای حضور در مراسم پیش بینی شده بود، 30 هزار برای حضور در مراسم امسال شرکت کنند.
وی اضافه کرد: اولویت با کسانی است که واکسینه شده اند و در زمان برگشت هم توافق شده که تست پی سی آر به صورت مجانی گرفته شود. البته اگر زائری بیمار شود، قرنطینه و اقدامات بهداشتی و کنترلی مورد نیاز انجام خواهد گرفت.
ذوالفقاری در خصوص قطع سامانه ثبت نام هم گفت: بر مبنای قول اولیه که در عراق به وزیر خارجه کشورمان داده شد زائرین باید دو دوز واکسن را تزریق می کردند؛ براساس آن قول و به خاطر ازدست ندادن زمان، ثبت نام مشروط آغاز شد تا چنانچه دولت عراق اعلام موافقت می کرد، به لحاظ زمانی آمادگی لازم را داشته باشیم و افراد بتوانند شرکت کنند.
وی در ادامه داد: به دلیل اعلام سهمیه دیگر در کشور ثبت نام عمومی نخواهیم داشت.
رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی در ادامه در خصوص نحوه مسافرت هم گفت: سفر با ویزا صورت می گیرد. در این خصوص قرار شد کمیته ها بر اساس برنامهریزی صورت گرفته لیستهایشان را آماده کنند و در اختیار ستاد مرکزی اربعین قرار دهند و از این طریق با هماهنگی سفارت عراق برای صدور ویزا اقدام شود.
وی اضافه کرد: البته هنوز دستورالعملی برای سفارت عراق در ایران صادر نشده که باید رایزنی های لازم در این خصوص صورت گیرد.
معاون وزیر کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تشخیص اینکه کدام موکب داران در عراق حضور پیدا کنند با چه نهادی است؛ گفت: کمیته اسکان تغذیه که کار اسکان و تغذیه را در عراق انجام می دهد، یکسری موکب داران که از سنوات گذشته اعزام می شدند و دارای امکانات در عراق هم هستند شناسایی کرده و برای همان موکب داران سهمیه گذاشته شد که تعدادی از افرادی که همه ساله در خدمت زائران بودند همراهی کنند و خدمات ارائه دهند.
ذوالفقاری همچنین درخصوص پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا دولت عراق واکسن تزریق شده در داخل کشور نظیر سینوفارم و برکت را قبول می کند؛ خاطرنشان کرد: اساسا مساله تزریق واکسن مطرح نشده است و تنها بحث پی سی آر منفی را شرط کردند. البته تاکید وزارت بهداشت کشورمان بر افراد واکسینه شده و فاقد بیماری زمینه ای است.
ذوالفقاری همچنین درخصوص این موضوع که دیگر زائر عادی در مراسم امسال شرکت نمی کند؛ گفت: اینها در واقع زائر عادی محسوب می شوند. از دیشب هم این موضوع مطرح شده که عدد 30 هزار نفر به چه کسانی تعلق می گیرد و برای همین در جلسه امروز چند مدل را بررسی کردیم؛ یکی اینکه به اشخاص سهمیه دهیم که دیدیم با توجه به عدد محدود سهمیه و این که باید بین موکب داران، خبرنگاران، هلال احمر، امداد و نجات و کسانی که کار نظافت شهری انجام می دهند، استفاده شود، امکان تخصیص سخت است.
وی افزود: بنابراین توافق شد برای همان موکب داران که به نوعی بدنه عادی جامعه هستند و برای افرادی که در هر موکب داخل عراق خدمات رسانی انجام می دهند؛ کار انجام شود.
وی در این خصوص گفت: موکب داران به معنای دستگاه های رسمی نیستند و اساسا بالای ۹۵ درصد، افراد عادی جامعه هستند.
معاون وزیر کشور در پاسخ به این سوال که احتمال افزایش عدد از 30 هزار به بالا وجود دارد؛ هم گفت: توافق روی همان 30 هزار نفر است و البته این موضوع را هم باید در نظر بگیریم که به برخی دیگر از کشورها ده هزار سهمیه دادند.
وی گفت: سال 98 سه میلیون و چهارصد هزار زائر داشتیم و این نشان می دهد که در کشور تقاضا برای حضور در مراسم اربعین بالاست و برای همین تصمیم بر این شد با توجه به ظرفیت پایین 30 هزارنفری کار با محوریت خود موکب داران انجام شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره نظارت بر هزینه بلیط هواپیما گفت: طبق گزارش سازمان هواپیمایی کشور 190 سورتی پرواز رفت لازم است و هم اکنون شش فرودگاه هم در کشور آماده ارائه خدمات هستند و قیمت هم در سقف مشخص باقی خواهد ماند.
ذوالفقاری در بخش پایانی صحبت هایش با تاکید بر این موضوع که مرزهای زمینی کشور بسته است و شهروندان عزیز کشورمان تحت هیچ شرایطی برای مراسم اربعین حسینی به سمت مرزها حرکت نکنند؛ تصریح کرد: دولت عراق به هیچ وجه با تردد زمینی موافقت نکرده است و هرگونه تردد با توجه به مقررات حاکم عراق با مجازات روبرو خواهد شد و برای همین این تقاضا را داریم که به هیچ وجه به سمت مرزها حرکت نکنند.
در حاشیه نشست ستاد مرکزی اربعین حسینی مطرح شد؛
ذوالفقاری: اربعین امسال عبور از مرزهای زمینی به عراق ممنوع است/ هموطنان از هرگونه عزیمت به مرزها اجتناب بورزند/ هر گونه عبور غیرقانونی افراد از مرزها با مجازات مواجه خواهد شد/ با توجه به سهمیه اعلام شده از سوی عراق ثبت نام عمومی منتفی است
حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور و رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تأکید بر اینکه طبق اعلام دولت مرکزی عراق، امسال فقط برای 30 هزار زائر مجوز داریم؛ گفت: از شهروندان عزیز کشورمان درخواست داریم که با توجه به ممنوعیت هر گونه ورود زمینی به عراق در مراسم اربعین حسینی امسال، از هرگونه عزیمت به مرزها اجتناب بورزند.
نظر شما